top of page

Nosework kurs för 

Välkommen till vår spännande grundkurs i nosework! Denna kurs är utformad för att introducera dig och din hund till den fascinerande världen av doftsökning. Oavsett om din hund är ung eller  gammal, nybörjare eller erfaren, kommer den här kursen att utmana och stimulera era sinnen på ett positivt och berikande sätt.

Vad är nosework?

Nosework är en hundsport och träningsaktivitet som fokuserar på att utveckla och utnyttja hundens naturliga luktsinne. Ursprungligen inspirerad av arbetse med tjänstehundar inom brottsbekämpning och livräddning, har sporten blivit en populär och rolig aktivitet för hundar och deras ägare.

 

Grundtanken med nosework är att låta hundar använda sina kraftfulla doftdetekteringsförmågor för att söka och identifiera specifika dofter. Det handlar om att aktivera hundens mentala och fysiska sinnen genom en serie övningar som involverar doftgömmor, sökning i olika miljöer och belöningar för korrekta upptäckter.
 

Typiskt sett använder man doftkällor som hydrolat och hunden lär sig att markera eller indikera när den har hittat källan. Träningen kan varieras från enkla övningar i hemmet till mer komplexa sökscenarier i olika miljöer.
 

Fördelarna med nosework inkluderar att det ger hundar mental stimulans, möjlighet att använda sina instinkter och samtidigt stärker bandet mellan hund och förare. Det passar hundar i alla åldrar, raser och bakgrunder, och det är också en populär tävlingssport med olika nivåer av svårighet.
 

Sammanfattningsvis är nosework en aktivitet som ger hundar en meningsfull uppgift, ökar deras
självförtroende och ger dem möjlighet att utnyttja en av deras mest utvecklade sinnen - doftsinnet. Det är en rolig och berikande upplevelse för både hund och förare.

Grundkurs i Nosework

Under kursens gång kommer du och din hund att lära er grunderna i nosework och få testa på de olika sökteknikerna, från att söka efter enkla doftkällor till att hantera komplexa sökscenarier. Vi fokuserar på att utveckla starka kommunikationsfärdigheter mellan hund och förare, vilket stärker ert samarbete och ökar förtroendet mellan er.


Vår certifierade kursinstruktör Rebecka har lång erfarenhet av att arbeta med hundar och deras förare. Kursen inkluderar både teoretisk och praktisk undervisning, som anpassas efter varje hunds individuella behov och förutsättningar.

Nosework är en rolig och meningsfull aktivitet som passar alla hundar, oavsett ålder eller förmåga. Sporten passar också utmärkt för den reaktiva hunden då arbete med luktsinnet är lugnande och samtidigt utmanande för hjärnan, så tveka inte att gå kursen även med en stökig hund. Tala om för oss vilka utmaningar ni står inför, så vi kan göra de anpassningar som behövs för att alla ska ha en så trevlig kursupplevelse som möjligt.

Ingen särskild förkunskap krävs för att delta i kursen. Alla hundar är välkomna, oavsett ras eller storlek.

Kursupplägg

Kursen innehåller 4 kurstillfällen som är 1 timme och 15 minuter långa. Kursen görs i grupp om 5 hundar, notera att det är max 2 personer per hund. 

Pris för Kurs i nosework

  • 2 500 kr

IMG_8322_edited_edited_edited.jpg
20210830_181305_edited.jpg

Fler hundkurser

Välj den kurs som passar dig och hunds behov mest!

Privatträning

Individuell träning anpassad för dig och din hund!

Valpkurs

Har du skaffat en ny kompis? Vi hjälper dig med starten!

bottom of page